A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z

Jordánsko - Průvodce

Co všechno je potřeba zařídit, než pojedu do Jordánska? Cestovní pas a vízum! Čtěte dále.

Aby mohl občan České republiky vstoupit do Jordánského království, je zapotřebí cestovní pas, jehož platnost přesahuje o minimálně 6 měsíců datum návratu zpět a platné vízum.

Vízum je možné získat na jordánském velvyslanectví ve Vídni či na hranicích, s výjimkou přechodu Allenby Bridge, což je hranice mezi Jordánskem a palestinským územím Izraele. Mezi Izraelem a Jordánskem se nachází tři hraniční přechody, ovšem jeden z nich se téměř nepoužívá. Pokud byste nevyužili leteckou dopravu, a vstupovali tak do země například pouze v rámci výletu z některého hraničního přechodu, nezapomeňte, že v hraničním pásmu a celkově na hranicích je zakázáno cokoliv fotit!

Dalším způsobem, jak vízum získat, je možnost si ho nechat udělat přímo na letišti za 40 JOD. Lze si ovšem koupit online Jordan pas, visum je v cene a i návštěva cca 40 různých atrakcí - vše najdete zde: http://jordanpass.jo/Contents/Prices.aspx Při odjezdu ze země se platí „odletová taxa“ 5 JOD, ale při využití letecké dopravy je tento poplatek zpravidla zahrnut již v ceně letenky.

Na doporučení Ministerstva zahraničí České republiky je lepší, aby si cestující před odjezdem u zastupitelského úřadu raději ověřili, zda se podmínky pro vstup do země nezměnily.

Mezinárodní očkovací průkaz není vyžadován.

Poslední editace textu: 25.10.2016 14:35
Další informace

Konvertor měn

 
Zdroj: penize.cz
REKLAMA